Furnes Jernstøperi AS

| Uthusveien 8, N-2335 Stange, Norge

Tlf: +47 62 53 83 00 | E-post: V.v.kontakta Marknadsavdelningen direkt

AKADEMIANVISNINGARMONTERINGSANV. LEDSTRÅK

Furnes Ledstråk är universellt utformade och används för att göra det lättare för blinda och synsvaga att hitta i gatumiljöer och öka tillgängligheten för alla. Furnes Ledstråk är tillverkade i traditionellt gråjärn och har därför maximal slitstyrka och hållbarhet. De är även monterings- och användarvänliga.

Orienteringsplattor eller taktila plattor används för att ge synskadade information om riktning, det är till stor hjälp vid gatukorsningar och busshållplatser. Sinusplattor ger riktningsinformation och har precis som namnet en vågig yta. Kupolplattan har stora sfäriska knoppar och anger läge, stopp. En teknik eller fot käpp känner av knopparna utan att utgöra en snubbelrisk.

  • Orienteringsplattan ska placeras med linjerna i färdriktningen. Uppmärksamhetsplattan är detsamma som orienteringsplatta men läggs med ribborna tvärs över färdriktningen.  
  • För att säkra god stabilitet rekommenderar vi att undersidan av plattorna fylls med markfuktig betong eller liknande före eller under plattläggning.
  • Längderna kan kapas enkelt till önskad längd med hjälp av vinkelslip med en kapningsskiva anpassad för järn eller stål.
  • Förövrigt läggs plattorna på samma sätt som andra gatuplattor.

Design och tekniska detaljer för våra ledstråk och taktila plattor framtagna med stöd från följande publikationer:

 
4612B small4614B small               Varningsplatta Typ B1
 4612C small4614C small              Orienteringsplatta Typ R2
 4616 small4617 small              Orienteringsplatta Typ R5
 4612C oppm small4616 oppm small              Uppmärksamhetsplatta Typ R2/R5